Case: Suomen Controlteam Oy

Suomen Controlteam Oy on yksi SokoPron sähköisen tarjouspyyntötyökalun aktiivisimmista käyttäjistä. Työkalun käyttö säästää aikaa ja kustannuksia, yrityksen varatoimitusjohtaja Kirsi Lepistö kertoo.  

Rakennuttajatoimisto Suomen Controlteam Oy käyttää SokoPron sähköistä tarjouspyyntötyökalua kilpailutuksissaan lähes viikoittain. Lepistön mukaan työkalun hyödyt näkyvät yrityksen arjessa monella tapaa.

– Suurimmat hyödyt ovat ajansäästö sekä se, että sähköisiä paperisarjoja ei tarvitse tilata, kun tiedostot ovat tallennettavissa projektipankkiin. Tämä tuo säästöä kaikille osapuolille. Yhteiskäyttö eli käyttöoikeuksien jakaminen eri ryhmille ja ihmisille tuo tarjouspyyntötyökalun käyttämiseen lisää joustavuutta, Lepistö sanoo.

Kilpailutuksiin osallistuvat yritykset suhtautuivat tarjouspyyntötyökalun käyttöönottoon ensin hieman epäillen, mutta nyt vain harva haikailee paluuta menneeseen.

– Aiemmin osa asiakirjoista toimitettiin sähköpostilla ja osa paperiversiona. Tämä vaati paljon tarkistuskierroksia. Nyt käyttäjä voi koko ajan seurata suunnitelmia, kaupallisia asiakirjoja ja muita dokumentteja reaaliaikaisesti, sekä nähdä milloin ja kuka asiakirjat on lisännyt. Se helpottaa työtä todella paljon ja vähentää virheiden määrää, Lepistö kertoo.

Suomen Controlteam Oy on paikallinen, noin 30 henkilöä työllistävä yritys, jolle joustavuus, paikallisuus ja asiakaslähtöisyys ovat tärkeitä asioita. Pienehköstä koostaan huolimatta Suomen Controlteam Oy on yksi SokoPron sähköisen tarjouspyyntötyökalun aktiivisimmista käyttäjistä.