Korjausrakentaminen korkealla ja kasvu jatkuu

Voimakas kaupungistuminen ja muuttoliike vauhdittivat kerrostalojen rakentamista 1960- ja 1970-luvulla. Korjausikään tullut rakennuskanta on tällä hetkellä ohittanut uudisrakennusprojektit Suomessa. Ennusteiden mukaan korjaushankkeet jatkuvat vilkkaana tulevaisuudessa ja SokoPro haluaa olla mukana tässä kehityksessä.

Niin isot kuin pienetkin kiinteistöomistajat ovat valinneet kumppanikseen SokoPro-palvelun. Ylläpidämme, digitalisoimme ja tulostamme viimeisimmän tiedon työmaalle. Hallitulla projektihallinnalla korjausprojekti pysyy aikataulussa ja kustannukset sovitussa viitekehyksessä. Palvelumme skaalautuvuus varmistaa, että pääurakoitsijan, taloyhtiön ja asukkaiden yhteystyö sujuu läpinäkyvästi. SokoPro on valinta kiinteistön tulevaisuuteen!

Miten valmistautua korjausrakentamiseen?
Uutta korjausprojektia aloittaessa monia askarruttaa työn hinta, aikataulut ja materiaalikulut. Tätä varten on hyvä kilpailuttaa kuntotutkimukset, korjausvaihtoehdot, urakoitsijat, materiaalitoimittajat sekä kohteen suunnittelijat. Huolella luotu tarjouspyyntö auttaa arvioimaan tarjousten sisältöjä sekä projektin kustannuksia asunto-osakeyhtiölle.

Hankesuunnittelu
Rekrytoi korjausprojektia varten hankesuunnittelun alan ammattilainen. Varmista häneltä viimeisimmät referenssit sekä suositukset. Hankesuunnittelija määrittää kiinteistön olemuksen, korjausvaihtoehdot, alustavat kustannusarviot sekä korjausaikataulun. Ammattimaisesti tehty selvitystyö parantaa sekä selkeyttää päätöksentekoa taloyhtiön hallituksessa.

Suunnitteluvaihe
Hankesuunnitteluvaiheessa kerätyn datan ja valtuuksien pohjalta siirrytään suunnitteluvaiheeseen. Suunnitteluvaiheessa määritetään rakenteet, työohjeet, tuotteet sekä työtavat. Suunnittelijoiden yhteystyön tuloksena syntyy pohjatieto, jolla voidaan kilpailuttaa urakoitsijat toteutusta varten.

Toteutusvaihe
Urakkatarjousvaiheen jälkeen aloitetaan projektin toteutusvaihe. Suosittelemme palkkaamaan kokemusta omaavan valvojan, joka huolehtii, että projekti noudattaa urakkasopimuksia. Tavoitteena on, että kiinteistön peruskorjaus pysyy aikataulussa sekä sovitussa budjetissa. Hyvin johdettu toteutusvaihe palvelee kaikkia projektin osapuolia sekä huolehtii tilaajan eduista.
 
Kiinnostuitko SokoProsta?
Voit ottaa meihin helposti yhteyttä oheisella lomakkeella. Klikkaa “Ota yhteyttä -painiketta” ja täytä lomake, niin olemme sinuun yhteydessä tuota pikaa!