Lakimuutos sähköistää julkiset hankintamenettelyt

Julkisia EU-hankintamenettelyjä koskevat lait edellyttävät, että tarjousten pyytämisen ja vastaanottamisen tulee tapahtua sähköisesti 18. lokakuuta lähtien. SokoPro-projektipankkia on kehitetty vastaamaan lainsäädännön vaatimuksiin.

Lakimuutoksella pyritään muun muassa siihen, että julkisten hankintojen kilpailutus on EU-alueella tasapuolista kaikille. SokoPro tarjoaa alustan tarjouspyyntöjen lähettämiseen ja vastaanottamiseen. Järjestelmää on päivitetty siten, että se täyttää julkisen hankintalain vaatimukset. SokoProssa voi muun muassa lukita sähköiset tarjoukset ja määrittää niiden avaamisajankohdan sekä hallinnoida tarjouspyyntöaineistoja.

– Lisäksi ohjelma lähettää kaikki viestit sekä ilmoitukset suomeksi ja englanniksi. Näin varmistamme tasapuolisuuden, toteaa SokoPron järjestelmäasiantuntija Rasmus Vainio.
SokoPron etuja kilpailutuksissa ovat sen massiivinen tallennustila sekä aineistojen jakaminen halutuille kohderyhmille helposti, tasapuolisesti ja samanaikaisesti. Kaikki Granon tuotantolaitokset on kytketty SokoProhon eli halutessaan asiakirjat saa latauspalvelun kautta printteinä omaan osoitteeseen toimitettuna. Lisäksi tarjouspyyntötyökaluun on integroitu tilaajavastuuhyväksyntä.

– SokoPron tarjouspyyntötyökalun myynti on kasvanut viime vuosina räjähdysmäisesti. Palautteen perusteella asiakkaamme arvostavat nimenomaan sitä, että SokoProlla he pystyvät jakamaan isoja aineistoja vaivattomasti ja aikaa säästäen, Vainio toteaa.