Ohjeet kopiotilauksen tekemiseen projektipankista

Kirjaudu sisään SokoPro-palveluun ja valitse oikea projekti Projektit-välilehden kautta.
1. Valitse Tiedostot-välilehti
2. Vasemmalle ilmestyy näkyviin projektin hakemistorakenne.
Valitse oikea kansio, josta haluat tilata kuvia työmaalle
3. Avaa valintalista näkyviin klikkaamalla oikeassa yläkulmassa sijaitsevaa ostoskärry-ikonia.
4. Kun olet oikeassa hakemistossa, valitse tiedostot ostoskärry-painikkeen avulla.
5. Jos haluat valita kaikki hakemistossa olevat tiedostot valintakoriin, klikkaa päätason ostoskärry-ikonia. Klikkaa linkkiä nähdäksesi kokonaisnäkymän: kopiotilaus_nakyma.png
6. Klikkaamalla päätason punaista rastia saat valintalistan tyhjäksi yhdellä kertaa.
7. Voit poistaa yksittäisen tiedoston tai hakemiston painamalla oikealla sijaitsevaa punaista rastia.

Kohdat 1, 2, 4 ja 5

kopiotilaus1

Kohdat 3, 6 ja 7

kopiotilaus2

Kopiotilaus
1. Kun valitut tiedostot ovat valintakorissa, klikkaa Tilaa-nappulaa.

kopiotilaus3

2. Klikkauksen jälkeen sinulle pitäisi näkyä alla oleva näkymä. Noudata TilausWelhon ohjeita ja täytä tarvittavat tiedot. Kopiotilausten maksaja on määritelty projektipankin tilaajan kanssa.

kopiotilaus4

3. Seuraavaksi voit lisätä valmiin jakelulistan tilaukseen. Klikkaa Lisää jakelu-painiketta ja valitse jakelulista. Listojen tarkoitus on nopeuttaa tilausten tekemistä projektihenkilöille. Voit luoda jakelulistoja Jakelut ja tilaus -välilehdessä. Huom! Jos sinulla ei ole tarvetta jakelulistoille klikkaa Seuraava-paineketta (siirry suoraan kohtaan 5).

kopiotilaus5

Valitse jakelulista, klikkaa Tallenna ja sulje ikkuna.

kopiotilaus6

4. TilausWelho näyttää valitun jakelulistan vastaanottajat. Klikkaamalla valintalaatikosta valinnan pois, voit rajata tilauksen vastaanottajia.

kopiotilaus7

5. Nyt voit lisätä vastaanottajia kopiotilaukseen, klikkaa Lisää vastaanottaja -painiketta.

kopiotilaus8

6. Voit hakea henkilöä nimen tai yrityksen perusteella. Valitse valintalaatikosta haluamasi henkilöt ja lisättävien henkilöiden määrä ja paina Lisää-painiketta. Vihreällä pohjalla olevat henkilöt kuuluvat projektipankkiin. Valkoisella pohjalla olevat tiedot on lisätty kyseisen projektin ulkopuolisiksi vastaanottajiksi Lisää muu -painikkeen kautta.

Lisää muu -toiminto
Aloita käyttäjän lisääminen klikkaamalla Lisää uusi yritys –ikonia, katso ympyröity ikoni oikeassa yläkulmassa. Lisää yritys tietokantaan ja jatka yhteystietojen syöttämistä. Kun olet syöttänyt pakolliset yhteystiedot, klikkaa Tallenna-painiketta. SokoPron ulkopuolinen osapuoli ilmestyy vastaanottajaksi kopiotilaukseen.

kopiotilaus10

7. Valitse lisäämäsi vastaanottaja merkkaamalla täppä valintalaatikkoon, klikkaa Lisää-painiketta ja sulje ikkuna.

8. Määrittele jakelut ja klikkaa Seuraava-nappulaa. Ohjeet taitoista: Taittomallit

kopiotilaus12

9. Yhteenveto kopiotilauksen valituista tiedostoista. Voit vielä poistaa tiedostoja ennen tilausta tai tilata haluamasi kopiot värillisinä.

kopiotilaus13

10. Näet yhteenvedon tekemästäsi tilauksesta. Voit lähettää viestin tilauksen käsittelijälle Tilauksen lisätiedot –kohdasta. Lisätiedot kenttään voit määritellä tilauksen jälkikäsittelyn esim. teknisten piirustusten mapitus.

Kun olet lisännyt kaikki tarvittavat tiedot paina Valmis-nappia, tilaus lähetetään kopiolaitokselle. Tuotantolaitoksen otettua tilauksen käsittelyyn, saat tilausvahvistuksen sähköpostiisi. Tilausvahvistuksessa on kopiolaitoksen yhteistiedot, mikäli toimitukseen tai viimeistelyyn tulee muutoksia.

kopiotilaus14

Ota huomioon, että tilauksen tekemisen jälkeen sinulla on 2h aikaa perua tilaus!

Tilauksen peruuttaminen tapahtuu seuraavasti:
1. Mene Tilaus ja jakelu –välilehteen.
2. Valitse vasemmalta hakemistopuusta Tilaukset-kansio.
3. Sivulle ilmestyy projektikohtaiset kopiotilaukset.
4. Klikkaa punaista rastia tilauksesta ja tilaus peruuntuu.