SokoPron valmistautuminen GDPR-asetukseen

Toukokuun 25. päivä astuu voimaan EU:n uusi tietosuoja-asetus GDPR (General Data Protection Regulation). Uudistus parantaa yksilön oikeuksia vaikuttaa omien henkilötietojensa käsittelyyn. Toisaalta muutos yksinkertaistaa Euroopan laajuista kaupankäyntiä esimerkiksi verkossa, koska jatkossa sama tietosuojalainsäädäntö koskee kaikkia Euroopan maita.
 
Asetuksen tuomat muutokset ja aikataulu
 
SokoPron osalta tekninen auditointi on parhaillaan käynnissä. Tavoite on käydä läpi tietoturvaan ja tietosuojaan liittyvät vaatimukset, jotta varmistamme, että GDPR:ään liittyvät asiat ovat kunnossa ennen asetuksen voimaantuloa. Samalla varmistamme, että palveluissamme on otettu huomioon myös asiakkaidemme tietosuojatarpeet, jotta asiakkaamme voivat turvallisin mielin käyttää palveluitamme myös jatkossa.
 
Kevään 2018 aikana tapahtuvat muutokset:
 

  • Tietosuojaseloste & evästekäytännöt käyttäjille 30.4.2018
  •  

  • SokoProhon kirjautumisen jälkeen pyydämme loppukäyttäjiltä suostumusta henkilötietojen keräämiseen ja käsittelyyn SokoPro-järjestelmässä. Samassa yhteydessä pyydämme vapaaehtoista suostumusta vastaanottaa SokoPron sähköposti-markkinointia 17.5.2018
  •  

  • Pidätämme oikeuden lähettää uutiskirjeitä koskien ohjelmistopäivityksiä sekä huoltokatkoksia järjestelmässä
  •  

  • SokoPron käyttö mahdollistaa sen, että asiakas ja loppukäyttäjä voivat kerätä ja tallentaa henkilötietoja järjestelmän eri ominaisuuksiin. Asiakkaan ja loppukäyttäjän on tämän osalta noudatettava soveltuvaa lainsäädäntöä

 
Mikäli SokoPron loppukäyttäjä lähettää henkilötietoja osoitteeseen helpdesk@sokopro.fi tulisi Grano Oy:llä ja asiakasyrityksellä olla sopimus, jossa palveluntarjoaja (SokoPro) voi asiakkaan toimeksiannosta toimia asiakkaan toimittamien kolmansien osapuolten henkilötietojen käsittelijänä voimassaolevan lainsäädännön mukaisesti.
 
Lataa palvelusopimuspohja tästä. Jos mieleesi herää kysymyksiä, ole vain rohkeasti yhteydessä ja keskustelemme niistä mielellämme.
 
Tutustu tarkemmin SokoPron tietosuojakäytäntöihin
Pyydämme sinua tutustumaan rauhassa SokoPron tietosuojakäytännön tärkeimpiin kohtiin. Emme ole muuttaneet käytäntöä, mutta suosittelemme, että tutustut sen avainkohtiin: