Blogi Mediajulkaisu Uncategorized @fi

Granon SokoPro ja Ramboll yhteistyöhön – integraation avulla vähemmän hukkaa ja lisää tuottavuutta

Suomen johtava projektinhallintajärjestelmä SokoPro ja rakennusalan suunnittelu- ja konsultointialan yritys Ramboll ovat aloittaneet rajapintayhteistyön. SokoLink-rajapinnan avulla piirustukset siirtyvät jatkossa automaattisesti suunnittelijan pöydältä työmaalle.

”SokoPron ekosysteemi kasvaa jälleen tärkeällä kumppanilla”, toteaa SokoPron liiketoiminnan kehitysjohtaja Jouni Silvennoinen. ”Yhteistyön ansiosta voimme tarjota asiakkaillemme entistä paremman ratkaisun tiedonvälitykseen”, iloitsee Silvennoinen.

”Integraatio vähentää hukkaa ja hallinnointia, sekä lisää tuottavuutta. SokoLink-Linker mahdollistaa näin tehokkaamman tavan työskennellä. Käyttäjän ei tarvitse jatkossa käyttää useita eri ohjelmistoja. Kaikki suunnitelmat päivittyvät jatkossa yhden ohjelmiston kautta molempiin”, Silvennoinen kiteyttää.

”SokoLinkin avulla asiakas voi edelleen ottaa käyttöön tutun ja turvallisen SokoPro-projektipankin. Linker toimii ikään kuin SokoPron päällä ja linkittää aineistot keskenään, niin tietomallit kuin piirustukset ja selostuksetkin. Työmaalla suunnitelmat löytyvät helposti ja nopeasti kaikilla laitteilla ja aina ajantasaisina”, kertoo BIM & Digi Centerin osastopäällikkö Heikki Arvio.

SokoLink – vähentää hallinnointia ja lisää tuottavuutta

Edistyksellinen SokoPro on pilvipalveluohjelmisto tiedonhallintaan, jakamiseen ja arkistointiin, joka on ollut markkinoilla lähes 30 vuoden ajan. SokoPro on laajasti käytössä suomalaisilla työmailla ja on alansa markkinajohtaja Suomessa.

Ramboll on kehittänyt Linker-ohjelmiston yksinkertaistamaan suunnitelmahallinnan prosesseja ja mahdollistamaan suunnitteluaineistojen automaattisen päivittämisen eri ohjelmistojen välillä. Linker-ohjelmiston avulla hankkeen suunnitteluaineistot ovat käyttäjän saatavilla yhdellä ruudulla, ajantasaisina ja kerros- ja suunnittelualakohtaisesti järjestettyinä.

Aikaisemmin SokoProhon lisättyjen suunnitelmien ja revisioiden päivittäminen muihin järjestelmiin tapahtui manuaalisesti. Nyt alkaneen rajapintayhteistyön avulla piirustukset päivittyvät automaattisesti. Työmaille tulee näin vähemmän hukkaa ja työnteko tehostuu. ” Linker lopettaa piirustusten etsinnän työmailla”, Heikki Arvio päättää.

Helppokäyttöinen SokoLink-Linker on myynnissä SokoPron ja Rambollin nettisivuilla osoitteissa https://www.sokopro.com/sokopro-ekosysteemi/ ja https://fi.ramboll.com/linker

Lisätietoja:

Jouni Silvennoinen, liiketoimintajohtaja
+358 20 743 5222, jouni.silvennoinen@grano.fi

Heikki Arvio, osastopäällikkö BIM & Digi Center
+358 40 757 9588, heikki.arvio@ramboll.fi