Blogi Mediajulkaisu Uutinen

Miten mobiiliapplikaatiot ovat muuttaneet projektihallinnan arkea?

Miten mobiiliapplikaatiot ovat muuttaneet projektihallinnan arkea?

Älypuhelimet ja tabletit ovat vakiinnuttaneet paikkansa kenttätyökaluina niin rakennustuotannossa kuin kiinteistöjen ylläpidossa. Modernit työkalut edesauttavat projektin osapuolia hankkimaan sekä tutkimaan suuria tietomääriä sähköisesti, ilman viiveitä. Teknologian läpinäkyvyys on edesauttanut laadunhallintaa ja lisännyt tiedon läpinäkyvyyttä koko projektin elinkaaressa.

Mobiilityökalut tekevät tiedonkulusta entistä nopeampaa ja projektiaineisto kulkee jokaisen työntekijän mukana. Työmaaolosuhteet ovat vaativia ja ohjelmistotoimittajat ovat oppineet optimoimaan oikeat ominaisuudet loppukäyttäjille. Näin tiedon seuraaminen on tehokkaampaa, kuin koskaan aikaisemmin.

Uudet työkalut ja edistykselliset mobiiliteknologiaratkaisut nopeuttavat projektiympäristön tiedonkulkua. Ohjelmistotoimittajan tehtävänä on varmistaa jatkuvan tiedon virta kaikille projektin osapuolille. Luettavan datan tulee olla puhdasta ja helposti ymmärrettävää loppukäyttäjälle, jotta vältetään käyttäjän kyllästyminen yltäkylläiseen datavirtaan. Pahimmillaan tiedon fokus katoaa ja käyttäjät hylkäävät hyödyllisen teknologian puutteellisen tai vanhentuneen käytettävyyden takia.

Suosittelemme projektiorganisaatiolle seuraavia käytäntöjä työmaan tiedonkulun parantamiseksi:

  • Uuden teknologian käyttöönotto
  • Muutosvastarinnan haasteiden tunnistaminen
  • Käyttäjien haasteiden ja ongelmien sisäistäminen
  • Helppokäyttöinen ohjelmiston valinta – kaikille projektin eri osapuolille
  • Esteettömyys verkossa ja offline-tuki
  • Työtehtävien sähköinen priorisointi
  • Edistysseuranta sekä projektitiedon läpinäkyvyys kaikille osapuolille
  • Raportointi sekä oppimiskäyrän madaltaminen rakennusprojekteissa

Uuden teknologian läpivieminen organisaatioissa voi olla haastavaa ja sisäistä muutosvastarintaa esiintyy useasti. Jotta käyttäjämassat saadaan innostumaan ja tuotteeseen saadaan imua eri projektivaiheissa, on uuden ohjelmiston täytettävä työn asettamat vaatimukset ja samalla sen on oltava helposti opittavissa. Käytettävällä teknologialla on suuri merkitys, kuinka ohjelmisto hyväksytään käyttäjien keskuudessa. Työnhallintasovelluksilta odotetaan tänä päivänä samanlaista helppokäyttöisyyttä kuin vapaa-ajalla käytettäviltä sosiaalisen median palveluita. Mobiilien työnhallintasovellusten tulee olla niin helppokäyttöisiä, että uusi käyttäjä pystyy omaksumaan uuden teknologian välittömästi, sekunneissa.

On yhä lukuisia käyttäjiä, jotka työskentelevät useammilla paikkakunnilla tai rakennustyömailla ja kokevat toistuvia ongelmia Internet-yhteyksien kanssa. Näin ei saisi olla, vaan tietojärjestelmien tulisi olla riittävän vahvoja tukemaan tämän kaltaisia ongelmatilanteita, jossa digitaalinen tiedonkulku katkeaa.

Nykypäivänä muistiinpanot voidaan tehdä suoraan laitteen muistiin ilman Internet-yhteyksiä ja heti kun mobiililaite saa yhteyden lähimpään Internet-mastoon, saadaan tiedot synkronoitua suoraan pilvipalveluun. Laajan tietomassan yhdistäminen pilvessä voi olla haastavaa ohjelmistotoimittajille, mutta laadukkailla tietomallirakenteilla projektihallinnan tiedot saadaan linkitettyä tehokkaasti yhteen paikkaan. Käyttäjälähtöisesti suunniteltu ohjelmisto tekee projektityöskentelystä ketterää sekä lisää tiedon läpinäkyvyyttä kaikkien eri toimijoiden kesken.

SokoPro-mobiiliapplikaatio

SokoPron mobiilisovellus on ratkaisu rakennustyömaille. Sovellusta käyttämällä kaikki käytettävä tieto tallentuu automaattisesti ja arkistoituu projektin eri vaiheissa. Näin papereiden täyttäminen manuaalisesti poistuu.

SokoPro sovellusta voi käyttää tällä hetkellä Android- sekä iOS-laitteilla.

Kirjautuminen SokoPro mobiililaajennukseen tapahtuu osoitteesta: https://m.sokopro.fi/

Ominaisuudet

  • Suunnitelmat aina mukana työmaalla tai toimistossa
  • TR- ja MVR-mittarit
  • Viimeisimmistä kopiot tilattavissa revisioista suoraan työmaalta
  • Single Sign On -kertakirjatuminen

Fernando Korpi
kehityspäällikkö, SokoPro