Blogi Mediajulkaisu Uncategorized @fi

SokoPro Areena tulee taas – mistä meidän pitäisi nyt puhua?

Rakennustyömaalla esiintyvä hukka oli pääteemana SokoPro Areenassa viime toukokuussa, jossa SokoPron uusi brändihahmo työmaahukka koki ensiesiintymisensä.

Aihe oli erittäin ajankohtainen ja rakennusalaa koskettava. Building 2030 –konsortion rahoittaman “Hukan mittaaminen suunnittelussa ja tuotannossa” -tutkimushankkeen loppupäätelmässä todetaan: ”Hukka ja tehoton ajankäyttö on edelleen arkea rakennushankkeissa – jopa niin, ettei sitä edes tiedosteta.” Tutkimuksen mukaan hukka konkretisoituu heikkona työn tuottavuutena, epäoptimaalisena resurssien käyttönä ja aikatauluhaasteina.

Kevään SokoPro Areenassa työmaiden pahis seurasi sivusta keskustelua, jossa nostettiin esille:

  • Tiedonhallinta, työkalut ja tuotekehitys: miten työmaa tehostuu tulevaisuudessa?
  • Miten vaaditaan ja saadaan tarpeeksi hyvää laadunhallintaa?
  • Miten pääset irti jatkuvasta piirustusten etsimisestä työmailla?
  • Tietoturva pilvipalveluissa: tiedätkö, mitkä asiat jäävät asiakkaan vastuulle?

Areenan yhteenvetona todettiin että ”ylimääräisiä kustannuksia on pystyttävä leikkaamaan ja siihen SokoPron ratkaisu on vastaus.”

SokoLink-Integraation avulla hukka ja hallinnointi vähenee ja tuottavuus lisääntyy. SokoLink mahdollistaa tehokkaamman tavan työskennellä. Käyttäjän ei tarvitse jatkossa käyttää useita eri ohjelmistoja. Kaikki suunnitelmat päivittyvät jatkossa yhden ohjelmiston kautta molempiin ja tällä vauhdilla Hukan elinpiiri kapenee entisestään.

SokoPro areenan tavoitteena on olla uusi rakennusalan foorumi, joka tuo esille asiantuntijanäkökulmia, asiakastarinoita ja ennen kaikkea onnistumisia.

SokoPro Areena saa lokakuussa jatkoa. Mistä aiheista sinä haluaisit kuulla seuraavassa SokoPro Areenassa? Kerro toiveitasi kommenteissa tai laita meille Sokoprohon viestiä.

SokoPro on pilvipalveluohjelmisto, joka on laajasti käytössä suomalaisilla työmailla tiedonhallinnan, jakamisen ja arkistointiin liittyvissä ratkaisuissa

Helppokäyttöinen SokoLink on myynnissä SokoPron nettisivuilla osoitteessa https://www.sokopro.com/sokopro-ekosysteemi/