Blogi Mediajulkaisu Uutinen

Grano myy rakennusalan digipalvelu SokoPron ruotsalaiselle iBinder Groupille – tähtäin on kansainvälisillä markkinoilla

Markkinoinnin ja viestinnän palveluyritys Grano myy rakennusalan digitaalisen projektinhallinnan palvelun, SokoPron, liiketoiminnan ruotsalaiselle iBinder Groupille. Kauppahinta on 45 miljoonan euroa. SokoPro on Suomessa markkinajohtaja rakennusteollisuuden ohjelmistotuotteissa ja iBinder vastaavasti Pohjoismaiden markkinajohtaja. Kaupan uskotaan vauhdittavan SokoPron viemistä kansainvälisille markkinoille. SokoPron myyminen mahdollistaa lisäksi Granon keskittymisen ja investoinnit vaikuttavimman viestinnän strategiaansa. Grano jatkaa SokoPron ainoana jälleenmyyjänä Suomessa.

Grano myy rakennus- ja kiinteistöalan digitaalisen projektinhallinnan palvelun, SokoPron, liiketoiminnan ruotsalaiselle iBinderille, joka on rakennusteollisuuden ohjelmistotuotteissa Pohjoismaiden markkinajohtaja. Kaupan yhteydessä perustetaan SokoPro Oy, jonka palvelukseen siirtyy Granosta kahdeksan henkilöä vanhoina työntekijöinä. He ovat työskennelleet SokoPron tuotekehityksessä, asiakastuessa, markkinoinnissa ja myynnin tuessa. iBinder omistaa SokoPro Oy:n koko osakekannan. Grano jatkaa yksinoikeudella SokoPron jälleenmyyjänä Suomessa ja voimassa olevat sopimukset asiakkaiden kanssa jatkuvat samoilla ehdoilla.

Kauppakirja on allekirjoitettu tänään ja kauppa sinetöidään tammikuun lopussa, jolloin myös siirtyvien henkilöiden työnantaja vaihtuu SokoPro Oy:ksi.

SokoProlla on jo noin 90 000 käyttäjää

SokoPro on rakennusalalle suunniteltu pilvipalvelu. SokoPro helpottaa dokumenttien hallintaa rakennusprojektin aikana ja sitä on käytetty lukuisissa hankkeissa yksittäisistä rakennusprojekteista vaativiin infrakohteisiin. Sillä on noin 90 000 käyttäjää, joista 10 prosenttia on ulkomailla. Päivittäin palvelua käyttää noin 17 000 rakennusalan ammattilaista.

”SokoPro on yksi Granon helmistä, jonka olemassaolosta ei monikaan ole edes tiennyt rakennusalan ulkopuolella. Alalla se on tunnettu ja arvostettu markkinajohtaja. SokoPron mahdollisuudet Suomessa ovat kuitenkin rajalliset, ja nyt on aika antaa tuotteelle sen ansaitsemat kansainvälistymis- ja kehitysmahdollisuudet. Kauppa mahdollistaa maailmanluokan ohjelmistokehityksen SokoPron osalta. Samalla Grano jatkaa edelleen strategiansa mukaisesti vaikuttavimman viestinnän tuottajana, entistä fokusoituneempana ja taloudellisesti vahvempana”, toteaa Granon vt. toimitusjohtaja Kimmo Kolari.

Kauppa antaa vauhtia SokoPron kansainvälistymiseen

Kaupan tarkoituksena on hyödyntää SokoPron potentiaali kansainvälistymiseen. iBinder on rakennusteollisuuden ohjelmistojen tarjoajana pohjoismainen markkinajohtaja, jolla on hyvät edellytykset tehdä SokoProsta kansainvälinen menestys. SokoPro täydentää iBinderin valikoimaa entisestään ja vahvistaa sen palveluiden globaalia potentiaalia.

”Pohjoismaat ovat kansainvälisesti katsottuna edelläkävijöitä rakennusteollisuuden digitalisaatiossa, ja tällä kärkiosaamisella on kysyntää muun muassa Saksassa ja Englannissa. SokoPro ansaitsee parhaat mahdolliset edellytykset kansainvälistymiselle. Tämä kauppa on upea mahdollisuus kaikille SokoPron kehitystyöhön ja myyntiin osallistuneille. Olemme iloisia, että me Granossa voimme jatkaa tämän huipputuotteen myyntiä”, Kolari toteaa.

SokoPron nykyiset asiakkaat hyötyvät kaupasta siten, että tuotteen kehitystyöhön on nyt parhaat mahdolliset resurssit. Lisäksi asiakkaat saavat iBinderin kautta käyttöönsä myös entistä laajemman tuotevalikoiman.

”SokoPro vahvistaa entisestään iBinder Groupia sekä SaaS-tiedonhallintaratkaisujemme globaalia potentiaalia. Laajentumisen myötä projektialustamme keskeytymätön digitaalinen tiedonkulku mahdollistaa asiakkaillemme ja heidän kumppaneilleen tehokkaamman yhteistyöhön, projektin suunnittelun alkuvaiheista aina pitkäaikaiseen kiinteistönhallintaan. Lisäksi SaaS-alusta auttaa kiinteistönomistajia hallitsemaan uusia vaatimuksia liittyen ilmastoilmoituksiin, materiaalivalintoihin sekä EU:n kestävien investointien taksonomiaan. SokoPron hankinnan kautta meille avautuu myös houkuttelevia mahdollisuuksia lisämyyntiin Suomen markkinoilla”, toteaa iBinder Groupin toimitusjohtaja Per Hedebäck.

 

Lisätietoja:

Kimmo Kolari
Vt. toimitusjohtaja, Grano Oy
040 769 5807
kimmo.kolari@grano.fi