TIETOJA MEISTÄ

SokoPro on nyt SokoPro Oy

Grano on myynyt SokoPron liiketoiminnan ruotsalaiselle iBinder Groupille. Kaupan yhteydessä SokoProsta perustettiin oma yhtiö SokoPro Oy, jonka palvelukseen siirtyi Granosta 7 asiantuntijaa. Tämä tarkoittaa, että laskut palvelusta lähetetään nyt uudesta yrityksestä uudella organisaationumerolla. iBinder omistaa koko SokoPro Oy:n osakekannan. Grano jatkaa SokoPron jälleenmyyjänä Suomessa. Muutos ei vaikuta millään lailla olemassaoleviin sopimuksiin.

iBinder on rakennusteollisuuden ohjelmistojen tarjoajana pohjoismainen markkinajohtaja, jolla on hyvät edellytykset tehdä SokoProsta kansainvälinen menestys. SokoPro täydentää iBinderin valikoimaa entisestään ja vahvistaa sen palveluiden globaalia potentiaalia.

Jos teillä ilmenee kysyttävää, niin olkaa yhteydessä helpdesk@sokopro.fi

Ystävällisin terveisin

SokoPro tiimi

SokoPro - tarina rohkeudesta kehittää uutta

1993-1999
Kuten niin moni menestystarina myös SokoPron tarina sai alkunsa innosta ratkaista asiakkaan ongelma uudella tavalla.

Elettiin vuotta 1993, jolloin tulostustiedostojen siirtäminen tapahtui modeemien välityksellä ja tiedonsiirto oli tuskallisen hidasta. Suomessa alkoi merkittäviä rakennushankkeita, Hartwall Arenan hanke sai alkunsa ja McDonald’s-ketju laajeni voimakkaasti. Tämän kaltaisissa suurissa rakennushankkeissa on valtava määrä tietoa, jota täytyy hallita. Yhdessä asiakkaiden kanssa mietittiin ratkaisua tiedonhallinnan haasteeseen.

Pian huomattiin, että kuvien tallentamisella ja jakamisella eri osapuolille nopeutetaan projektin kulkua huomattavasti ja samalla tiedostojen hidas lähettäminen vähentyy. Rakennusalalla elettiin tuolloin myös tiedonhallinnan muutoksen aikaa. Rohkean kehitystyön tuloksena luotiin uusi työkalu, jonka avulla koko rakennushankkeen aikaista tietoa voitiin hallita digitaalisesti yhdessä paikassa.

SokoPron ansiosta hampurilaisravintola avautuikin jopa päiviä laskettua aikaisemmin ja säästetyssä ajassa myytiin monta Big Macia. Tyytyväisten asiakkaiden ansiosta tuotekehitystä jatkettiin, jonka seurauksena asiakasmäärät kasvoivat kovaa vauhtia ja SokoProsta tulikin pian rakennusalan ammattilaisten tunnettu ja luotettava työkalu.

Suuren suosion ansiosta myös ensimmäinen kansainvälinen projekti myytiin Puolaan vuonna 1996.

2000-2006
Milleniumin alkaessa SokoProssa oli jo satoja hankkeita ja käyttäjiä yli 10 000. Tietotekniikan kehittyessä, myös vaatimukset kasvoivat. SokoPron kehitystiimi aloittikin yhdessä asiakkaiden kanssa projektipankin kehittämisen kohti alan standardien mukaista tiedonhallinnan järjestelmää. Samaan aikaan käyttäjämäärät kasvoivat voimakkaasti ja mahdollistivat SokoPron kehittämisen.

SokoProta pystyttiin kehittämään asiakkaiden tarpeiden mukaiseksi. Tietoturva, skaalautuvuus, ketteryys, sekä jatkuva kehitys on mahdollista, koska tuote on oma ja asiakkaidensa näköinen.

2007-2018
Vuonna 2011 SokoProlle myönnettiin ensimmäisenä suomalaisena projektipankkina tietoturvasertifikaatti. Tämän myötä myös asiakkaidemme arvostus ja usko SokoProhon kasvoi ja vuonna 2016 SokoProlla olikin jo yli 50 000 käyttäjää, joista n. 10% ulkomailla.

Menestystarina jatkuu ja tänä päivänä SokoProlla on noin 90 000 käyttäjää ja 17 000 päivittäistä kirjautumista.

2022
Ruotsalainen iBinder Group ostaa SokoPron liiketoiminnan ja SokoProsta tulee SokoPro Oy.

Tulevaisuus
Sama into, jolla SokoProta aikanaan luotiin näkyy tänä päivänä SokoPron kehitystyössä. Olemme ylpeitä siitä, että voimme helpottaa asiakkaan arkea nykyaikaisilla ja toimivilla ratkaisuilla.

Käyttäjämäärien kasvu on kirittänyt ohjelmiston kehittämistä vastaamaan proaktiivisesti asiakkaiden tarpeisiin. Jatkossa ohjelmisto palvelee myös toimialasta riippumattomasti.

Jokainen rakennushanke on ainutlaatuinen ja SokoPron matka ensimmäisestä rakennushankkeesta tähän päivään onkin sisältänyt paljon monipuolisia hankkeita. Olipa hankkeesi pieni tai suuri, voit luottaa siihen, että asiakas on meille aina ykkönen!