Blogi Mediajulkaisu Uutinen

SokoPro ja Vektorio aloittivat yhteistyön, joka vie tietomallien esikatselun uudelle tasolle

SokoPro julkaisi loppuvuodesta uuden BIM-Viewer toiminnallisuuden osana nykyistä pilviratkaisua. Uusi BIM-Viewer on Vektorio Oy:n toimittama Vektor Embedded -tuote. Vektor Embedded on asiakkaan pilvipalveluun sulautettava komponentti, mikä mahdollistaa laajojen yhdistelmämallien tarkastelun käyttäjälle omassa tutussa käyttöliittymässä.

Käyttäjät voivat esikatsella yhdistelmämalleja suoraan SokoProsta tarvitsematta erillistä katseluohjelmaa. Uudessa BIM-Viewerissä on markkinoiden paras suorituskyky, sekä helppokäyttöiset tietomallien tarkastelua avustavat toiminnallisuudet. Pelimäinen liikkuminen mallin sisällä, mittaaminen, tietomalliobjektien ominaisuustietojen kysely, sekä leikkaustasojen lisäys ovat nyt mahdollisia myös SokoProssa.

“Vektorio on kotimainen, nopeasti kasvava ja ketterä ohjelmistoyhtiö, joka tuo osaamisellaan ja tarjoamallaan erittäin paljon lisäarvoa SokoPron käyttäjille. Olemme esitelleet uutta BIM-Viewer toiminnallisuutta jo marraskuun lopulla Münchenissä messuilla ja joulukuun aikana suomalaisille merkittäville rakennusalan toimijoille. Palaute on ollut erittäin positiivista ja moni nykyinen asiakas onkin kommentoinut suoraan, että tämä on todella odotettu lisä tarjontaamme. Erityisesti helppokäyttöisyyttä sekä palvelun kykyä pyöriä kaikilla laitteilla on kehuttu. Moni näkee myös, että SokoPron ja Vektorion yhteistarjonta mahdollistaa ohjelmistojen määrän vähentämisen, koska vastaavaan kokonaisuuteen tarvitaan tällä hetkellä useampi ohjelmisto ja tiedonsiirto niiden välillä ei ole täysin saumatonta.” – Rasmus Vainio, SokoPro

“Tämä on suomalaisille rakennusalan toimijoille varmasti iloinen uutinen. SokoPro on kiistaton markkinajohtaja projektipankkien palveluntarjoajana Suomessa ja meillä on puolestaan suorituskyvyltään ja käytettävyydeltään maailmankin mittakaavassa ainutlaatuinen selainpohjainen BIM-Viewer. Lisäksi yhteistyömme tulee myöhemmin tarjoamaan asiakkaille vieläkin enemmän lisäarvoa kun integraatiota Sokopron ja Vektor Model Viewerin välillä kehitetään. Tavoite on, että käyttö tulee olemaan yhtä sujuvaa kuin käyttäisi yhtä ja samaa ohjelmistoa” – Teemu Nivell, Vektorio.

Vektor pilvipalvelut lyhyesti:

Vektor Model Viewer on suorituskyvyltään ja käytettävyydeltään ainutlaatuinen selainpohjainen pilvipalvelu mikä mahdollistaa lähtötietoaineiston, suunnitelma- ja rakennusmallien, sekä toteumatiedon yhdistämisen. Palvelu toimii suoraan selaimessa samalla tavalla niin tietokoneella, padilla ja kuin puhelimessa, eikä käyttäjän tarvitse asentaa erillisiä sovelluksia. Palvelussa on laaja tuki pistepilville, ilmakuville, tietomalleille, sekä 2D-kartta ja suunnitelma-aineistoille. Vektor Model Viewerin avulla voi hyödyntää hankkeen aineistoa  muun muassa tekemällä poikkileikkauksia vapaasti tai mittalinjan mukaisesti, kyselemällä tietomalleista ominaisuus- ja määrätietoja, vertailemalla suunnitelma- ja toteumamalleja, sekä kommunikoimalla rakennushankkeen eri osapuolten kanssa.

Vektor Embedded on asiakkaan pilvipalveluun sulautettava komponentti, mikä mahdollistaa laajojen yhdistelmämallien tarkastelun käyttäjälle omassa tutussa käyttöliittymässä.

SokoPro pilvipalvelu lyhyesti:

SokoPro on pilvipalvelu tiedostojen jakamiseen, hallinnointiin ja arkistointiin. SokoPro on suomen johtava rakennusalalle suunnattu projektipankki, joka on ollut markkinoilla jo vuodesta 1993. SokoPro on alansa edelläkävijä ja etsii jatkuvasti uusia ratkaisuja tarjotakseen parhaat työkalut käyttäjilleen. SokoPro on osa ruotsalaista iBinder Groupia, joka on yksi Pohjoismaiden suurimmista rakennusalan ohjelmistotoimittajista.

Lisätietoja:

SokoPro
Rasmus Vainio, Chief Operating Officer
rasmus.vainio@sokopro.fi

+358 44 466 2526

Vektorio
Teemu Nivell, Chief Commercial Officer
teemu.nivell@vektor.io

+358 400 925 660