Blogi Mediajulkaisu Uutinen

4 askelta tehokkaampiin rakennusprojekteihin

Rakennusalalla on yhtä monta toimintatapaa projektinhallintaan kuin on projektejakin. Mutta projekteissa, jotka näyttävät onnistuvan useammin, on tunnistettavissa joitakin yhdistäviä tekijöitä. Kokosimme neljä vinkkiä SokoPron käyttöön, joiden avulla voit tehdä rakennusprojektista tehokkaamman, säästää konsultoinnin tunneissa ja vähentää virheiden riskiä.

1. Valmiiksi luotu kansiorakenne säästää aikaa ja vaivaa

On tärkeää luoda projektille yksinkertainen ja selkeä rakenne alusta alkaen, sillä se voi säästää loppupeleissä valtavasti aikaa ja vaivaa. Voimme luoda SokoProhon valmiiksi kansiorakenteen, joka sopii juuri sinun yrityksesi tarpeisiin. Valmiiksi luotu kansiorakenne voidaan ottaa käyttöön aina uuden projektin alkaessa. Näin kaikki organisaatiossa työskentelevät samojen mallien mukaisesti, eikä pyörää tarvitse keksiä uudelleen aina kun uutta projektia käynnistetään.

2. SokoPron automaatiot pitävät projektin osapuolet ajan tasalla

SokoPro tarjoaa useita sisäänrakennettuja ominaisuuksia, joiden avulla voidaan ilmoittaa projektiin osallistuville henkilöille päivityksistä ja muutoksista. Automaatti-ilmoitus toiminnon avulla voit vastaanottaa sähköposti-ilmoituksia päivittyneistä tiedostoista. Ilmoitukset voi asettaa ”vahtimaan” kansioita tai yksittäisiä tiedostoja.

SokoProhon on myös mahdollista luoda automaattisia tulostustilauksia automaattitilaus toiminnon avulla. Automaattitilaukset voidaan määrittää kansio- ja tiedostokohtaisesti. SokoPro suorittaa joka yö tarkistusajon, joka tarkistaa kaikki päivitykset projektipankissa. Mikäli tiedostoa tai kansiota on päivitetty, SokoPro tekee automaattisesti tilauksen kopiolaitokselle. Lähetettyjä kopiotilauksia on helppo tarkastella myöhemmin.

3. Asiakirjoja ja tietomalleja voi katsella suoraan SokoProssa

SokoProssa voi esikatsella useita yleisimpiä tiedostotyyppejä ilman erillisiä ohjelmistoja. Voit katsella Office-asiakirjoja, DWG- ja IFC-tiedostoja sekä videoita. Voit jopa yhdistää ja esikatsella tietomalleja suoraan SokoProssa.

SokoProhon on integroitu Vektor Oy:n toimittama Vektor Embedded BIM Viewer, joka mahdollistaa laajojen tietomalliaineistojen yhteensovittamisen ja niiden tarkastelun. BIM Viewerissä on lisäksi monipuoliset työkalut, jotka tekevät tietomallien tarkastelusta helppoa ja vaivatonta.

4. Hakemistokohtaiset käyttöoikeudet tuovat ryhtiä tekemiseen

Voit hallita hakemistojen näkyvyyttä helposti käyttöoikeusryhmillä. Tämä tarkoittaa, että henkilöille annetaan oikeudet vain niihin tiedostoihin, joihin heillä on tarve päästä. Tämä yksinkertaistaa asioita kaikkien kannalta ja pitää tekemisen helpommin hallittavissa.