Blogi Mediajulkaisu Uutinen

Digitalisaation hyödyt rakennusteollisuudessa

Monilla toimialoilla digitalisoituminen on ollut käynnissä jo pitkään, mutta rakennusalalla digitalisaation vallankumous on ottanut vasta ensi askeleitaan. Monet prosessit tehdään edelleen manuaalisesti, vaikka ne voitaisiin digitalisoida helposti. Usein yrityksillä ei ole myöskään strategiaa siitä, miten digitalisaatiota hyödynnetään. Kysymys kuuluukin, mitä arvoa rakennusteollisuuden digitalisoinnissa todellisuudessa on? Onko siitä mitään hyötyä?

Konsulttiyhtiö McKinsey & Companyn tutkimuksessa todettiin, että rakennusalan yritykset, jotka digitalisoivat toimintojaan, voivat lisätä tuottavuuttaan jopa 20 prosenttia. Digitalisaatiossa on monia, koko toimialaa edistäviä etuja. Kokosimme niistä muutamia esimerkkejä.

  • Tietojen keräämisen ja tallentamisen yksinkertaistaminen. Kestävän kehityksen mittarit ovat yhä tärkeämpiä. Digitalisointi yksinkertaistaa lisäarvoa tuottavien tietojen keräämistä tehokkaasti nykyaikaisilla järjestelmillä. Tämä helpottaa tiedon arvon arviointia ja sitä, miten se voi auttaa kehitystyössä.

 

  • Yhteinen, tuottava työnkulku. Rakennusprosessin digitalisointi tekee siitä läpinäkyvän. Kun hankkeiden useat osat yhdistetään toisiinsa erilaisilla digitaalisilla yhteistyöratkaisuilla, vältetään rakennushankkeen pirstaleinen rakenne, joka heikentää tuottavuutta. Hyvin organisoitu, helppokäyttöinen ratkaisu tekee työprosessista selkeämmän kaikille ja auttaa välttämään väärinkäsityksiä.

 

  • Käytettävissä oleva ja päivitetty dokumentaatio. Digitaalisesti tallennettu dokumentaatio on helposti kaikkien asianosaisten saatavilla ja päivittyy aina reaaliaikaisesti. Yhteinen pilvipohjainen alusta rakennushanketietoja, dokumentaatiota ja muita tietoja varten antaa kaikille osapuolille pääsyn oikeisiin asiakirjoihin yhdestä paikasta, ja sitä voidaan käyttää sekä toimistosta että työmaalta. Ehkä parasta tässä on, että paperiasiakirjat eivät enää mene hukkaan tai jää huomiotta.

 

  • Tarkemmat laskelmat, vähemmän virheellisiä hankintoja. Rakennushankkeen tietomalli voi tarjota kaikki tiedot rakennuksen eri osatekijöistä. Tämä yksinkertaistaa arvioiden tekemistä ja auttaa välttämään virheellisiä hankintoja.

 

Haluaisitko lisätietoja?

Rakennusyritykset voivat hyötyä valtavasti toimintojen digitalisoinnista. Kuinka pitkällä sinun yrityksesi on digitalisaatiossa? SokoPro auttaa sinua digitalisoimaan rakennusprojektisi. Sen avulla yksinkertaistat prosessit sekä mahdollistat ja turvaat asiakirjojen saatavuuden – missä ikinä oletkin. Lue lisää palveluistamme täältä.