Blogi Mediajulkaisu Uutinen

Miten mobiiliapplikaatiot ovat muuttaneet projektihallinnan arkea?

Miten mobiiliapplikaatiot ovat muuttaneet projektihallinnan arkea?

Älypuhelimet ja tabletit ovat vakiinnuttaneet paikkansa kenttätyökaluina niin rakennustuotannossa kuin kiinteistöjen ylläpidossa. Modernit työkalut edesauttavat projektin osapuolia hankkimaan sekä tutkimaan suuria tietomääriä sähköisesti, ilman viiveitä. Teknologian läpinäkyvyys on edesauttanut laadunhallintaa ja lisännyt tiedon läpinäkyvyyttä koko projektin elinkaaressa.

Mobiilityökalut tekevät tiedonkulusta entistä nopeampaa ja projektiaineisto kulkee jokaisen työntekijän mukana. Työmaaolosuhteet ovat vaativia ja ohjelmistotoimittajat ovat oppineet optimoimaan oikeat ominaisuudet loppukäyttäjille. Näin tiedon seuraaminen on tehokkaampaa, kuin koskaan aikaisemmin.

Uudet työkalut ja edistykselliset mobiiliteknologiaratkaisut nopeuttavat projektiympäristön tiedonkulkua. Ohjelmistotoimittajan tehtävänä on varmistaa jatkuvan tiedon virta kaikille projektin osapuolille. Luettavan datan tulee olla puhdasta ja helposti ymmärrettävää loppukäyttäjälle, jotta vältetään käyttäjän kyllästyminen yltäkylläiseen datavirtaan. Pahimmillaan tiedon fokus katoaa ja käyttäjät hylkäävät hyödyllisen teknologian puutteellisen tai vanhentuneen käytettävyyden takia.

Uuden teknologian läpivieminen organisaatioissa voi olla haastavaa ja sisäistä muutosvastarintaa esiintyy useasti. Jotta käyttäjämassat saadaan innostumaan ja tuotteeseen saadaan imua eri projektivaiheissa, on uuden ohjelmiston täytettävä työn asettamat vaatimukset ja samalla sen on oltava helposti opittavissa. Käytettävällä teknologialla on suuri merkitys, kuinka ohjelmisto hyväksytään käyttäjien keskuudessa. Työnhallintasovelluksilta odotetaan tänä päivänä samanlaista helppokäyttöisyyttä kuin vapaa-ajalla käytettäviltä sosiaalisen median palveluita. Mobiilien työnhallintasovellusten tulee olla niin helppokäyttöisiä, että uusi käyttäjä pystyy omaksumaan uuden teknologian välittömästi, sekunneissa.