Blogi Mediajulkaisu Uutinen

Työmaakamera taltioi rakennusprojektin etenemisen

Kiinnostuneet ovat voineet seurata Ratinan rakentamista työmaakameran välityksellä jo kesästä 2015 lähtien. Työmaakamera on yksi SokoPron lisäpalveluista.

Työmaakamera välittää asiakkaalle suoraa kuvaa projektin etenemisestä, ja sen sijoittamispaikasta työmaalle päätetään aina tapauskohtaisesti.

– Asiantuntijamme arvioivat kuvakulmat paikan päällä/etänä ja ehdottavat, mihin kamera kannattaisi asettaa. Asiakkaalle avataan tunnukset, joiden avulla hän voi seurata projektin etenemistä kameran välittämän kuvan kautta, Granon Suvi Viitala kertoo.

Kun kamera on kertaalleen asennettu, se tuottaa kuvia jatkuvana virtana koko projektin ajan. Kauppakeskus Ratinan kuvia voi seurata minuutin, tunnin, päivän ja kuukauden tarkkuudella.

– Yleensä kamera ajastetaan ottamaan kuva kerran minuutissa, mutta tätä voidaan säätää asiakastarpeen mukaan, Viitala kertoo.

Työmaakamerapalvelu on suunnattu rakennuttajille ja urakoitsijoille. Kamera toimitetaan käyttövalmiina, joten asiakkaan tehtäväksi jää vain sen kiinnittäminen ja virran kytkeminen. Työmaakamera toimii kaikkialla matkapuhelinverkon kuuluvuusalueella ja tarvitsee ainoastaan sähköä.

– Hyöty tulee siitä, että käyttäjä voi seurata projektin etenemistä sekä verrata ja tarkastella, miltä projekti näytti esimerkiksi kolme kuukautta sitten. Asiakkaille on lisäarvoa myös siitä, että he voivat jakaa kameran linkkiä yhteistyökumppaneille, Viitala korostaa.

Yksittäisistä kuvista voidaan koostaa myös time lapse -video, joka sisältää esimerkiksi kuvan jokaiselta päivältä projektin kokonaiskeston ajalta. Granon tarjoamat työmaakamerat ottavat kuvat 5K-laadulla.